c S
Na kratko iz gospodarstva 18.10.2019 07:06 Ljubljana, 17. oktobra (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Telekom Slovenije je prek spletne strani Ljubljanske borze napovedal, da je z namenom celovitega upravljanja regionalnega optičnega omrežja ustanovil družbo Siol Prishtina. Družba je bila v poslovni register na Kosovu vpisana 16. oktobra, za njenega direktorja so imenovali Matjaža Pogačnika.

Delničarji družbe AG, lastnice kamniške Ete, so na današnji skupščini med drugim sklenili, da nekaj manj kot 270.000 evrov lanskega bilančnega dobička ostane nerazporejenega, članom upravnega odbora in izvršnemu direktorju so podelili razrešnico za delo v letu 2018, za revizorja letošnjega poslovanja pa imenovali družbo Resni, so prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz AG. Družbo kot izvršni direktor vodi Marko Konič, v upravnem odboru pa sta poleg njega še Anton Pregelj in Marko Pahor.

Največji družbeniki podjetja Datalab Tehnologije, ki so aprila podpisali namero za prodajo družbe, so v sredo postopek prodaje ustavili, ker pogajanja s potencialnim investitorjem niso bila uspešna. "Upravni odbor družbe meni, da zaključen prodajni postopek ne bo vplival na nadaljnji razvoj in poslovanje družbe Datalab Tehnologije, ki bo nadaljevala z izvrševanjem dolgoročne strategije družbe in prihodnjega razvoja skupine Datalab," so prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz Datalaba. Upravni odbor družbe sicer za vse delničarje 11. novembra pripravlja posvetovalni sestanek na temo glede potencialnih možnosti za lastniško prestrukturiranje družbe oz. nadaljevanje prodajnega procesa z drugim kupcem.

Delničar Lek je na današnji skupščini farmacevtske družbe Sandoz odpoklical Francesca Balestrierija s funkcije člana nadzornega sveta družbe Sandoz in na njegovo mesto s petkom imenoval Roberta Ljolja, predsednika uprave Leka, izhaja iz objave na spletni strani Ajpesa.

Družba Adria Mobil je v sporočilu, objavljenem prek spletne strani Ljubljanske borze, spomnila, da bo borza med 18. in 24. oktobrom ustavila trgovanje z amortizacijskimi obveznicami Adrie Mobil z oznako ADM2. To ji je naložila KDD, saj je 24. oktobra datum vmesnega izplačila glavnice, do katerega so upravičeni tisti imetniki obveznic, ki bodo 21. oktobra vpisani v register KDD.

Dva delničarja družbe Vipa Holding sta vložila izpodbojno tožbo na vse sklepe, sprejete na skupščini družbe dne 23. avgusta letos. Skladno s pozivom novogoriškega okrožnega sodišča bodo na prejeto tožbo odgovorili v postavljenem roku, so prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz družbe Vipa Holding. Na omenjeni skupščini so imenovali dva nadzornika in revizorja ter izglasovali razrešnico upravi in nadzornemu svetu.