c S
Cene nafte navzdol 17.10.2019 08:42 Singapur, 17. oktobra (STA) - Cene nafte so se v današnjem azijskem trgovanju nekoliko znižale. Analitiki padec pripisujejo informacijam o povečanju ameriških zalog nafte. Rast rezerv je pokazatelj zmanjšanega povpraševanja ali prevelike ponudbe, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Za 159-litrski sod zahodnoteksaške nafte z dobavo v novembru je bilo treba v zgodnjem trgovanju odšteti 52,84 dolarja, kar je 52 centov manj kot ob koncu sredinega trgovanja. Za 49 centov so se pocenile tudi decembrske terminske pogodbe za nafto vrste brent, tako da so bile pri 58,93 dolarja.

Ameriški naftni inštitut API je v sredo objavil, da so se zaloge surove nafte v ZDA minuli teden povečale za 10,5 milijona sodov, kar bi lahko kazalo na šibkejše povpraševanje po črnem zlatu. Kot eden glavnih razlogov za to se omenja trgovinski konflikt med ZDA in Kitajsko, ki bremeni celotno svetovno gospodarstvo.

Danes bodo podatke o zalogah nafte objavile še ameriške oblasti. Uradne državne številke so ponavadi deležne še več pozornosti.