c S
Na kratko iz gospodarstva 15.10.2019 07:00 Ljubljana, 14. oktobra (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Na javni dražbi je danes vilo poslovneža Sergeja Racmana, ki ga policija išče z mednarodno tiralico, za 1,57 milijona evrov kupilo podjetje R.E.Invest, v ozadju katerega pa je po informacijah portala Siol Racman sam. Okoli 620 kvadratnih metrov velika vila na Galjevici v Ljubljani je bila v lasti podjetja Auctor, katerega lastnik je Racman in naj bi DUTB dolgovalo 2,3 milijona evrov. Izklicna cena za vilo je bila postavljena pri 851.000 evrih, zanjo se je potegovalo sedem dražiteljev, med njimi tudi upnik DUTB, danes piše spletno Delo.

Predstavniki osmih bančnih združenj iz Srednje in Jugovzhodne Evrope so na 16. srečanju v organizaciji Združenja bank Slovenije, ki se je v Ljubljani končalo v petek, oblikovali poziv k podpori za preoblikovanje gospodarstva v gospodarstvo z nizkimi emisijami, učinkovitemu boju proti kibernetskim napadom in korenitejši uveljavitvi načela sorazmernosti v bančnih predpisih, so danes sporočili iz združenja.

Družba Sij, katere lastniki so na današnji skupščini za revizorja izkazov imenovali Deloitte Revizijo in nekoliko spremenili statut, je danes prek spletne strani Ljubljanske borze napovedala, da ob zapadlosti obveznic z oznako SIJ4 preučuje možnosti za novo izdajo obveznic. Namen je razpršitev dolgoročnih virov financiranja, financiranje dolgoročnih naložb v proizvodno tehnologijo in izboljšanje strukture ročnosti obstoječih posojilnih obveznosti. Družba bo začela postopek nove izdaje obveznic s predprodajnim postopkom na kapitalskem trgu, prodajni postopek z vplačilom novih obveznic naj bi bil predvidoma končan do konca novembra.

Bonitetna hiša Standard & Poor's je minuli teden družbi Petrol potrdila dolgoročno bonitetno oceno BBB- in kratkoročno oceno A-3, hkrati pa ohranila tudi stabilne obete, so prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz podjetja.

Družba Krka je med 7. in 11. oktobrom na Ljubljanski borzi odkupila 11.903 lastnih delnic v skupni vrednosti 763.327 evrov. Skupno število lastnih delnic je po teh nakupih 1.134.542, kar predstavlja 3,46 odstotka vseh izdanih delnic, so danes prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz Krke.

Družba Cinkarna Celje je na Ljubljanski borzi med 7. in 11. oktobrom odkupila 166 lastnih delnic v skupni vrednosti 30.046 evrov. Skupno število lastnih delnic po teh nakupih je 9749, kar predstavlja 1,2066 odstotka vseh izdanih delnic, je družba sporočila prek spletne strani Ljubljanske borze.