c S
Nardin vodenje šempetrske bolnišnice prevzel na ministrovo željo 11.10.2019 22:20 Šempeter pri Gorici, 11. oktobra (STA) - Direktor izolske bolnišnice Radivoj Nardin je hkratno vodenje šempetrske bolnišnice kot vršilec dolžnosti prevzel na željo ministra za zdravje Aleša Šabedra. Kot je danes povedal Nardin, jo želi rešiti rdečih številk in urediti skrhane odnose.

Nardin je v današnji izjavi za medije povedal, da si želi "ansambel, ki ima dobre igralce, tako uglasiti, da bi tudi kot orkester zveneli odlično".

Sicer pa bo treba uravnotežiti poslovanje. S tekočim poslovanjem Nardin še ni seznanjen, ustrezne podatke mu bodo pripravili do sobotnega večera, tako da bodo v prihodnjem tednu začeli resno delo.

"Pred približno podobnim stanjem je bila bolnišnica Izola pred petimi leti, ko sem prevzel njeno vodenje. Šempetrska bolnišnica ima res veliko izgubo, vendar morate vedeti, da ima tudi velike prihodke. Zato stanje ni alarmantno," je dejal Nardin. Napovedal je, da se bo pred začetkom dela moral temeljito pogovoriti z novimi sodelavci v šempetrski bolnišnici. V pomoč sebi in njim namerava iz Izole pripeljati nekatere svoje kadre, ki bodo pomagali pri reševanju nakopičenih težav v bolnišnici na Goriškem.

Najprej želi ugotoviti, kje se trenutno nahaja šempetrska bolnišnica, saj bodo le tako kasneje začrtali potrebne ukrepe za rešitev nastalih težav. "Ponovila se je zgodba izpred petih let iz bolnišnice Izola, vendar ni za vreči puško v koruzo. Verjamem, da se bomo s podobnimi koraki, z vztrajnostjo in sodelovanjem izmazali in da bomo čez pet let prav na istem kot je sedaj Izola ali še na boljšem," je povedal Nardin.

Na ministrstvu za zdravje zamenjave na direktorskem mestu šempetrske bolnišnice niso želeli komentirati.

Sindikalist in zaposleni v šempetrski bolnišnici Klemen Šuligoj je novemu direktorju zaželel dovolj poguma in trde roke, da bi mu uspel "enak čudež, kot ga je naredil v izolski bolnišnici". Šuligoj je še opozoril, da mu sicer ni jasna poteza ministrstva z imenovanjem istega direktorja v dveh bolnišnicah, saj sta si bolnišnici na en način konkurenčni.

Svet šempetrske bolnišnice je namreč v četrtek na predlog za sporazumno prenehanje delovnega razmerja razrešil dosedanjega direktorja Stanislava Rijavca ter Nardina imenoval za v. d. direktorja bolnišnice za dobo enega leta.

Šabeder se je nanj obrnil po julijskem obisku šempetrske bolnišnice. Razlog za obisk je bil predvsem v slabših rezultatih sanacijskih ukrepov, kot jih beležijo v drugih slovenskih bolnišnicah, ter manjši realizaciji dela od ostalih slovenskih bolnišnic v sanaciji. Zato je tedaj po pogovoru z vodstvom bolnišnice zahteval dosledno izpolnjevanje in morebitne nove sanacijske ukrepe.