c S
Svet za promocijo o načrtih izvajanja nadaljnjih promocijskih aktivnosti 11.10.2019 18:57 Ljubljana, 11. oktobra (STA) - Svet za promocijo se je na današnji seji seznanil s finančnim poročilom spomladi zaključene triletne kampanje Naša super hrana in načrti izvajanja nadaljnjih promocijskih aktivnosti, stekla pa je tudi razprava o načinu in pristopih za spremembo zakona o promociji.

Svet se je glede nadaljnjih aktivnosti seznanil s časovnico priprave programov promocije za nadaljnje triletno obdobje za sektor mleka, mesa in sadja ter splošne promocijske sheme izbrana kakovost in sheme Eko, katere izvajanje se načrtuje od pomladi 2020 do junija 2021, so sporočili z ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Poleg tega se je svet - seje se je udeležil tudi državni sekretar Jože Podgoršek - seznanil z namero ministrstva, da v novembru objavi javni razpis za povračilo stroškov certificiranja v sheme kakovosti, kar je še posebej pomembno za shemo izbrana kakovost za sektorje mleko, meso in sadje.

Svet je v nadaljevanju opravil še prvo razpravo o spremembi zakona o promociji kmetijskih in živilskih proizvodov ter določil način pristopa k njegovi spremembi.