c S
Objavljen razpis za člana uprave DBS 11.10.2019 09:33 Ljubljana, 11. oktobra (STA) - Nadzorni svet Deželne banke Slovenije (DBS) je danes v več časnikih objavil javni razpis za člana uprave banke, ki jo vodi Marko Rozman. Prijave bodo zbirali 30 dni.

Kandidati morajo med drugim imeti ustrezno univerzitetno izobrazbo oz. izobrazbo, pridobljeno po študijskih programih, ki ustreza drugi stopnji, s področja bančnih in finančnih storitev ali drugih ustreznih področij, izhaja iz razpisa, objavljenega v časnikih Delo, Dnevnik in Večer.

Od kandidatov pričakujejo tudi poznavanje razmer v kmetijstvu in delovanje slovenskega zadružniškega sistema, imeti morajo tudi vsaj 10 let delovnih izkušenj na vodstvenih položajih, od tega vsaj tri leta v primerljivih dejavnostih.

Poleg Rozmana je v upravi DBS še Barbara Cerovšek Zupančič, ki so ji delničarji na majski skupščini izrekli nezaupnico, a so nadzorniki na junijski seji brez glasu proti sklenili, da je bila nezaupnica neutemeljena, zato je niso odpoklicali s funkcije članice uprave.