c S
Ljubljanskim mlekarnam naziv Tovarna leta 2019 09.10.2019 18:38 Novo mesto, 09. oktobra (STA) - Naziv Tovarna leta 2019 za najboljše proizvodno podjetje v državi si je prislužil proizvajalec mlečnih izdelkov Ljubljanske mlekarne. Zmagovalca izbora, ki ga organizira portal Tovarna leta v sodelovanju KPMG, so danes razglasili v novomeškem farmacevtu Krka, ki je za obrat Notol 2 ta naziv prejel lani. Naziv Tovarna leta so letos podelili drugič.

Zmagovalca je po današnjih predhodnih predstavitvah treh finalistov razglasil svetovalec uprave družbe Interenergo in predsednik strokovne komisije Anton Papež.

V utemeljitvi nagrade je navedel, da imajo Ljubljanske mlekarne celoten proces podprt z informacijsko tehnologijo in da uporabljajo fleksibilno naročanje in dnevno ter tedensko proizvodnjo ob tako velikem številu izdelkov napovedujejo glede na tržna predvidevanja.

To tudi dokazuje, je dodal, da gre resnično za blizu tej ali 4.0 industrijo. To in algoritemsko napovedovanje proizvodnje je bilo tudi tisto, kar je pretehtalo odločitev v prid Ljubljanskim mlekarnam. Med bistvenimi prednostmi tega podjetja je bila tudi njegova vključenost v okolje in dejstvo, da je uspelo ohraniti lastne blagovne znamke ter da s svojimi izdelki pokriva vso Evropo, je še pojasnil Papež.

Direktor Ljubljanskih mlekarn Tomaž Žnidarič je v zahvali dejal, da je bila za Ljubljanske mlekarne kot živilsko podjetje zmaga že uvrstitev med finaliste in tako konkurenčna podjetja.

Ob takem živem izdelku je namreč težko biti toliko robotiziran kot preostala finalista, Revoz in Henkel. Tudi zaradi tega so nagrade zelo veseli, je med drugim dejal Žnidarič in se predvsem za sodelovanje zahvalil sodelavcem.

Po podatkih prirediteljev so bili finalisti izbora Tovarna leta 2019 proizvajalec kozmetičnih izdelkov Henkel Maribor, proizvajalec mlečnih izdelkov Ljubljanske mlekarne in novomeški proizvajalec avtomobilov Revoz.

Navedeni finalisti so poleg uspešnosti poslovanja med vsemi šestimi podjetji ožjega izbora izstopali po tehnološki naprednosti proizvodnje, skrbi za trajnostni razvoj oz. okolje in skrbi za zaposlene, so še pristavili.