c S
Agencija Spirit zadovoljna s slovensko predstavitvijo na sejmu Expo Real v Münchnu 09.10.2019 16:45 München, 09. oktobra (STA) - V Münchnu se danes zaključuje največji evropski investicijsko-nepremičninski sejem Expo Real 2019, na katerem je sodelovala tudi agencija Spirit Slovenija. S sorazstavljavci je tujim vlagateljem predstavljala investicijske priložnosti v Sloveniji. Predstavitev so v Spiritu označili kot uspešno, saj so slovenski projekti pritegnili veliko zanimanja.

Na 88 kvadratnih metrih slovenskega razstavnega prostora so investicijske projekte predstavljali konzorcij razvojnih agencij vzhodne Slovenije, Razvojna agencija ROD Ajdovščina in Družba za upravljanje terjatev bank, so sporočili iz agencije.

Za enotnejšo predstavitev je agencija letos izdala skupni katalog investicijskih projektov in nekatere izpostavila tudi v digitalni aplikaciji, ki je bila na voljo obiskovalcem razstavnega prostora.

"Ker na nepremičninsko industrijo vse bolj vpliva digitalizacija, je tovrstna predstavitev projektov, ki je sledila tudi komunikacijski kampanji za promocijo slovenskega gospodarstva v tujini Green, Creative, Smart, vzbudila precej zanimanja potencialnih investitorjev," so poudarili.

V času sejemske predstavitve je na slovenskem razstavnem prostoru potekal sprejem potencialnih tujih investitorjev, ki jih zanimajo vlaganja v slovenske nepremičninske projekte. Slovenska stojnica je ponujala tudi možnost za poslovne pogovore med slovenskimi podjetji in obiskovalci sejma ter tujimi podjetji in razstavljavci.

Letos so sejem obiskali župani in predstavniki enajstih občin dolenjske regije, ki so se na sejmu seznanili z razvojem nepremičninske industrije, predstavitvijo posameznih con in investicijskih projektov ter si ogledali primere dobrih praks predstavitve drugih držav, pokrajin in mest.

Slovenski udeleženci so med prednostmi skupnega nastopa izpostavili predvsem povezovanje in skupno predstavitev slovenskih nepremičninskih projektov, ki so manjši od drugih na sejmu predstavljenih projektov, zato je bil slovenski skupni nastop za potencialne tuje investitorje bolj zanimiv in privlačen.

"Skupni nastop pod okriljem nacionalne institucije pripomore k večji vidnosti in prepoznavnosti posameznih razstavljavcev kot samostojen nastop, obenem pa na ta način predstavimo širšo ponudbo Slovenije. Opažamo, da je bila v primerjavi s preteklim letom udeležba oziroma izvedba sestankov boljša, zelo dobra pa se nam zdi tudi predstavitev posameznih projektov v skupnem katalogu investicijskih projektov," so izpostavili v konzorciju razvojnih agencij vzhodne Slovenije.

Sejem Expo Real v Münchnu poteka od leta 1998 ter velja za največji in najodmevnejši investicijsko-nepremičninski sejem v EU. Letos se je na njem predstavilo več kot 2000 razstavljavcev, našteli pa so več kot 45.000 obiskovalcev iz 72 držav.