c S
Ministrstvo zapira razpis za pomoč v primeru strele ali požara 09.10.2019 15:41 Ljubljana, 09. oktobra (STA) - Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano zaradi porabe sredstev zapira javni razpis za nadomestilo škode zaradi požara ali strele na kmetijskem gospodarstvu v letu 2019. Vsa razpoložljiva sredstva so porabljena, razpis se zapre danes opolnoči, so sporočili z ministrstva.

Na javni razpis, ki je bil v uradnem listu objavljen 31. maja, so prispele štiri vloge. Z njimi je zaprošenih za skupaj 16.500 evrov pomoči, na voljo pa je 15.000 evrov. Do povračila so upravičeni vlagatelji, ki jim je največ 24 mesecev pred oddajo vloge zaradi požara ali strele nastalo za najmanj 5000 evrov škode.

Predmet javnega razpisa je dodelitev nepovratnih sredstev za blažitev poslabšanja ekonomskega položaja kmetijskih gospodarstev zaradi nepredvidljivega škodnega dogodka na kmetijskem gospodarstvu, ko povračilo škode ni urejeno z drugimi predpisi. Gre za škodo na kmetijskih objektih, nastalo zaradi požara ali strele.