c S
Novi v. d. direktorja jeseniške bolnišnice Miran Rems 09.10.2019 15:11 Jesenice, 09. oktobra (STA) - Svet javnega zdravstvenega zavoda Splošna bolnišnica Jesenica je na torkovi seji za v. d. direktorja imenoval vodjo oddelka splošne in abdominalne kirurgije v bolnišnici Mirana Remsa. Ta bo funkcijo opravljal do pridobitve vladnega soglasja k izbranemu novemu direktorju Tomažu Glažarju oziroma najdlje eno leto, so danes sporočili iz bolnišnice.

Svet jeseniške bolnišnice se je od vladne zamenjave članov sveta 24. septembra sestal že tretjič, in sicer vsakič v povezavi z imenovanjem vodstva bolnišnice. Na prejšnji seji 2. oktobra je sedemčlanski svet zavoda, v katerem je vlada zamenjala tri predstavnike ustanovitelja, za novega direktorja izbral nekdanjega generalnega direktorja direktorata za zdravstveno ekonomiko na ministrstvu za zdravje Glažarja.

Ob zamenjavi članov sveta zavoda so se pojavili dvomi v to, ali bo kadrovsko spremenjeni svet zavoda sploh izbral katerega od obeh kandidatov za direktorja ali pa bo ponovil razpis. Kljub temu je svet na prejšnji seji z večino glasov za direktorja izvolil Glažarja, katerega protikandidat je bil nekdanji direktor Gasilsko reševalne službe Kranj Tomaž Krišelj. Sedaj pa se znova pojavljajo dvomi, ali bo izbor sveta zavoda potrdila tudi vlada, ki podeljuje soglasje k imenovanju direktorja.

Dokler funkcije ne bo nastopil nov direktor, bo bolnišnico vodil primarij Rems, je na torkovi seji nekoliko presenetljivo odločil svet zavoda. Bolnišnica je namreč že sedaj imela v. d. direktorice, in to dosedanjo strokovno direktorico bolnišnice Anjo Jovanovič Kunstelj.

Jovanovič Kunstljeva je bolnišnico vodila od avgusta, ko je prejšnji direktor Janez Poklukar prevzel vodenje ljubljanskega univerzitetnega kliničnega centra. Sedaj bo Jovanovič Kunstljeva, ki se na razpis za novega direktorja bolnišnice ni prijavila, znova v polnem obsegu opravljala funkcijo strokovne direktorice, so pojasnili v bolnišnici.

Jeseniška bolnišnica je po končani sanaciji v dobrem finančnem stanju, vendar pa novo vodstvo bolnišnice čakajo drugi izzivi. Med njimi je zahtevna organizacija dela ob prihajajoči približno deset milijonov evrov vredni energetski in požarni sanaciji. Velik izziv je tudi pomanjkanje kadrov, kot so kirurgi, anesteziologi, oftalmologi in urologi, pa tudi medicinske sestre. Dodatna težava pa je prostorska stiska, zaradi katere bi Gorenjska rabila novo regijsko bolnišnico.