c S
V konzorciju za pospešitev zelene preobrazbe energetike še tri podjetja 09.10.2019 15:05 Ljubljana, 09. oktobra (STA) - Konzorciju za promocijo in pospešitev zelene preobrazbe slovenske energetike, ki sta ga prejšnji mesec ustanovili družbi Eles in Gen-I, so se pridružili še Elektro Celje, Elektro Gorenjska in Elektro Ljubljana. Namen konzorcija je spodbuditi sodelovanje na razvojnih projektih s ciljem prehoda v brezogljično družbo do leta 2050.

Elektro Celje, Elektro Gorenjska in Elektro Ljubljana so s podpisom pristopne izjave postali pridruženi partnerji konzorcija in se zavezali k spoštovanju obveznosti, ki jih določa pogodba, so sporočili iz družbe Gen-I.

V družbi so prepričani, da bodo partnerji z izvajanjem raziskovalnih in razvojnih projektov, s pripravo študij in izračunov za potrebe izvedbe skupnih projektov ter z izvajanjem skupnih promocijskih aktivnosti lažje dosegali cilje in prihodnjim generacijam zagotovili kvalitetnejše pogoje bivanja.

Družbi Eles in Gen-I sta sicer konzorcijsko pogodbo za pospešitev zelene transformacije slovenske energetike s pomočjo pametnih omrežij podpisali septembra, njun namen pa je bil spodbuditi sodelovanje na razvojnih projektih in privabiti več deležnikov slovenske energetike. Ti lahko prispevajo manjkajoče znanje in ideje za uresničevanje skupnega cilja - zelene preobrazbe in prehoda v brezogljično družbo, so zapisali.