c S
Cene nafte nekoliko navzdol 09.10.2019 09:59 Singapur, 09. oktobra (STA) - Cene nafte so se v današnjem azijskem elektronskem trgovanju nekoliko znižale. Najnovejši podatki o gibanju zalog v ZDA niso bistveno vplivali na gibanje tečajev nafte, pozornost vlagateljev je bolj uperjena na nadaljnji razvoj dogodkov v trgovinskem sporu med ZDA in Kitajsko.

Cena teksaške lahke nafte se je do poldneva po singapurskem času znižala za 19 centov na 52,44 dolarja. Terminske pogodbe za severnomorsko nafto brent pa so se pocenile za 18 centov na 58,06 dolarja, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

V torek zvečer objavljeni podatki ameriškega interesnega združenja American Petroleum Institute kažejo, da so se zaloge nafte v državi prejšnji teden povečale za 4,13 milijona sodov. Uradne podatke o gibanju zalog surove nafte v ZDA, ki jim trgovci z nafto dajejo velik pomen, bo vlada objavila danes popoldne.

Vlagatelji na naftnem trgu so trenutno pozorni na dogajanje okoli ameriško-kitajskega trgovinskega spora. Tik pred začetkom novega kroga pogovorov med največjima svetovnima gospodarstvoma je prišlo do novih napetosti. Te so na naftnem trgu povečale bojazni pred upadom povpraševanja in negativno vplivajo na cene. Potem ko je ameriška vlada napovedala omejitve trgovanja za določena kitajska podjetja, v Pekingu že omenjajo možnost povračilnih ukrepov.