c S
Nemčija avgusta z rastjo industrijske proizvodnje 08.10.2019 11:00 Frankfurt, 08. oktobra (STA) - Nemčija je avgusta zabeležila rahlo rast industrijske proizvodnje. Ta se je po podatkih tamkajšnjega statističnega urada Destatis na mesečni ravni okrepila za 0,3 odstotka in s tem nekoliko znižala izpad, ki ga je zabeležila junija in julija.

Med največjimi tveganji, ki pretijo nemškemu gospodarstvu, je Destatis ponovno izpostavil brexit in upočasnitev globalne gospodarske rasti. Ob tem so izpostavili, da je bila industrijska proizvodnja avgusta štiri odstotke nižja kot avgusta lani.

"Stanje v industriji se še naprej poslabšuje," je ob objavi zapisalo gospodarsko ministrstvo in dodalo, da šibko povpraševanje še naprej vztraja.

Analitik pri ING bank Carsten Brzeski je ob najnovejših podatkih dejal, da okrevanja industrije v največjem evropskem gospodarstvu še ni na vidiku. Ob tem je izpostavil, da je izvozno naravnana Nemčija še posebej občutljiva na trgovinske vojne.

Kot dodaja francoska tiskovna agencija AFP, se bo ameriški predsednik Donald Trump po pričakovanjih naslednji mesec odločil, ali bo dodatno ocarinil uvoz avtomobilov iz Evrope.