c S
Na kratko iz gospodarstva 04.10.2019 20:37 Ljubljana, 04. oktobra (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Čebelarska zveza Slovenije bo v sodelovanju z Zvezo društev slepih in slabovidnih Slovenije izdala posebno predstavitveno brošuro o slovenskem čebelarstvu in čebeljih pridelkih v brajevi pisavi. Predstavili jo bodo 4. januarja 2020 v prostorih DZ, izdajo pa bo omogočila Loterija Slovenije, so sporočili iz Čebelarske zveze Slovenije.

Ekipa mehanikov AMZS je na mednarodnem tekmovanju in usposabljanju za odličnost cestnih patrulj, ki poteka pod okriljem mednarodne avtomobilistične zveze FIA, letos pa ga je gostil nizozemski avtomobilski klub ANWB, v konkurenci 20 avtomobilskih klubov iz vse Evrope osvojila drugo mesto. Kot so sporočili iz AMZS, je njihova ekipa s tem ponovila lanski rezultat.

GZS Koroška gospodarska zbornica ima novega predsednika upravnega odbora. Potem ko je zaradi odhoda iz skupine Sij ta funkcija prenehala zdaj že nekdanjemu direktorju družbe Sij Metal Ravne Andreju Gradišniku, je upravni odbor za novega predsednika potrdil direktorja družbe Vabo Boštjana Paradiža. Ta je ob potrditvi funkcije izpostavil krepitev pomena gospodarstva regije in vloge zbornice, so sporočili iz GZS Koroške gospodarske zbornice.