c S
Slovenska podjetja na prehrambenem sejmu Anuga v Nemčiji 05.10.2019 15:34 Köln, 05. oktobra (STA) - V nemškem Kölnu se danes začenja mednarodni sejem Anuga, namenjen predstavitvi izdelkov s področja prehrambne industrije. Na njem se pod okriljem javne agencije Spirit Slovenija predstavlja tudi 12 slovenskih podjetij, so sporočili iz Spirita.

Sejem Anuga, ki bo v Kölnu potekal do srede, so v Spiritu označili za najpomembnejši sejem s področja prehrambne industrije v Evropi. Odvija se vsako drugo leto, na njem pa se predstavljajo bio prehrambni izdelki, sveži in ohlajeni prehrambni izdelki, meso, zmrznjena hrana, mlečni izdelki, pekarski izdelki, kruh in pecivo, vroči napitki, pijače, zdrava prehrana in catering.

V letu 2017 se je na sejmu predstavilo 7405 razstavljavcev iz 107 držav, obiskalo pa ga je več kot 165.000 obiskovalcev.

Na razstavnem prostoru v skupni velikosti 212 kvadratnih metrov, ki ga v okviru omenjenega sejma zagotavlja Spirit Slovenija, bo svoje storitve in izdelke tokrat predstavljalo 12 slovenskih podjetij. To so Delamaris, Fructal, Mlin Katič, Mlinotest, Nimrod, Organika +, Panvita Mir, Pekarna Pečjak, Petlja, Smodin, Stork in Tovarna olja Gea. Skupinska predstavitev slovenskih podjetij je umeščena v več vsebinskih segmentov sejma, in sicer Anuga Fine Food, Anuga Chilled&Fresh food, Anuga Drinks, Anuga Meat in Anuga Frozen Food.

Slovenska podjetja se za skupinske nastope na sejmih med drugim odločajo zaradi nižjih stroškov, boljše izpostavljenosti razstavnega prostora in sinergij med slovenskimi razstavljalci. Od letošnjega leta si lahko stroške predstavitve v okviru nacionalnih skupinskih sejemskih nastopov podjetja še znižajo, saj je med e-vavčerji Slovenskega podjetniškega sklada objavljen tudi vavčer za te predstavitve v organizaciji Spirita, ki sofinancira 60 odstotkov oziroma od 500 do 3000 evrov stroškov oblikovanja in postavitve stojnice ter prevoza razstavnih eksponatov.

Do konca letošnjega leta bosta pod okriljem Spirita izvedeni še dve skupinski predstavitvi slovenskega gospodarstva na mednarodnih sejmih v tujini, in sicer novembra na mednarodnem navtičnem sejmu Metstrade v Amsterdamu, decembra pa še na sejmu domače in umetnostne obrti AF - L'Artigiano in Fiera v Milanu.