c S
Na kratko iz gospodarstva 04.10.2019 07:11 Ljubljana, 03. oktobra (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Inštitut za razvoj družbene odgovornosti v sodelovanju s partnerji do konca oktobra zbira prijave na razpis za slovensko nagrado za družbeno odgovornost horus 2019. Razpis je namenjen podjetjem vseh velikosti in drugim organizacijam, osebam javnega prava, lokalnim skupnostim, novinarjem ter ostalim organizacijam in posameznikom, ki delujejo družbeno odgovorno. Organizatorji iščejo in nagrajujejo celovite pristope pravnih oseb in posameznikov k družbeni odgovornosti. Nagrado bodo podelili decembra, 11. leto zapored, so sporočili iz inštituta.

Družba KD je zaradi popravka ponovno objavila revidirano poročilo o poslovanju skupine KD in družbe KD v letošnjem prvem polletju, skupaj s poročilom revizorja, ki ga je upravni odbor potrdil danes. KD ni zakonsko zavezana k reviziji, vendar se je zaradi poslovnih razlogov odločila za revidiranje. Ponovno se je presodilo znamenja oslabitve in ocenilo pošteno vrednost finančne naložbe odvisne družbe KD Group v delnice slovenske poslovne banke. Na osnovi novih predpostavk in metod vrednotenja je bil pripoznan znesek slabitve finančne naložbe konec junija v višini 2,18 milijona evrov, so prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz KD.

Podjetje Unichem, ki je bilo ustanovljeno leta 1989 kot prvo zasebno podjetje, specializirano za razvoj in lastno proizvodnjo izdelkov za vrt in dom, je 1. oktobra dobilo novega direktorja. To je Robert Surina, so danes sporočili iz družbe. Njen lastnik in dosedanji direktor Mile Radivojević, ki se je upokojil, je ob tej priložnosti povedal, da je Unichem danes sodobno opremljeno podjetje, tako tehnološko kot informacijsko, z registracijami in prodajo izdelkov v več kot 50 državah po svetu in vodilni slovenski proizvajalec sredstev za prehrano in varstvo rastlin ter zaščito pred mrčesom in glodavci.