c S
Na čelo Fursa konec novembra Peter Jenko 03.10.2019 14:48 Ljubljana, 03. oktobra (STA) - Vlada je danes za novega generalnega direktorja Finančne uprave RS (Furs) imenovala Petra Jenka. Sedanji namestnik generalne direktorice bo Furs vodil od 27. novembra do najdlje 26. novembra 2024 z možnostjo ponovnega imenovanja. Na tem mestu bo nasledil Jano Ahčin, ki se ji bo 26. novembra iztekel redni petletni mandat.

Javni natečaj za ta položaj je ministrstvo za javno upravo objavilo 27. maja. Natečajna komisija za izvedbo tega natečaja je ministru za finance Andreju Bertonclju posredovala poročilo o primernosti kandidatov, vlada pa je Jenka imenovala na ministrov predlog, so po današnji seji sporočili iz vladnega urada za komuniciranje.

Jenko je poleg Petra Gruma namestnik generalne direktorice Fursa. Ta je nastal z združitvijo davčne in carinske uprave avgusta 2014. Ahčinova, ki je pred tem vodila davčno upravo, je novoustanovljeno finančno upravo vodila sprva kot vršilka dolžnosti, nato pa kot direktorica.