c S
Evropska sredstva za programa mobilnosti študentov iz socialno šibkejših okolij 03.10.2019 11:38 Ljubljana, 03. oktobra (STA) - V službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko so izdali sklep o finančni podpori programoma Mobilnost študentov iz socialno šibkejših okolij za leto 2018 fakultete za tehnologijo polimerov in istoimenskega programa, ki ga izvaja Univerza v Mariboru. Prvi bo prejel 1800 evrov, drugi pa 142.480.

Namen obeh programov je izboljšati vključevanje slovenskih študentov iz socialno šibkejših okolij na izmenjavah v tujini ter posledično povečanje mednarodne mobilnosti in pridobivanja novih kompetenc za potrebe trga dela. Študenti bodo pri tem izboljšali svoje znanje jezika, spoznali delo v drugačnem okolju.

Izkušnja v tujini naj bi tudi povečala konkurenčnost študentov na trgu delovne sile, ko ti končajo študij. Bolj kakovostno in mednarodno odprto visokošolsko izobraževanje bo preko prihodnjega delovanja visokošolskih diplomantov na trgu dela posredno vplivalo tudi na internacionalizacijo drugih sektorjev družbe, so zapisali na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport.