c S
Na kratko iz gospodarstva 02.10.2019 17:03 Ljubljana, 02. oktobra (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Ministrstvo za javno upravo v sodelovanju z Ameriško gospodarsko zbornico v Sloveniji (AmCham Slovenija) nadaljuje s programom Partnerstvo za spremembe. Tako tudi v šestem krogu odpirajo natečaj za reševanje izzivov Povezani za akcijo. Sodeluje lahko vsaka organizacija (gospodarska združenja, občine, nevladne organizacije, javni zavodi, zasebni zavodi, ustanove, organi javne uprave, izobraževalne in znanstvene inštitucije in drugi), kjer zaposleni verjamejo v vrednote drzna odgovornost, igriva inovativnost in partnersko sodelovanje, so v sporočilu za javnost poudarili na ministrstvu, ki bo do 11. oktobra zbiralo izzive, katerih rešitev bi povečala kakovost življenja in izboljšala poslovno okolje.

Družba KD Group je imela konec septembra v lasti 66.120 lastnih delnic, kar predstavlja 2,68 odstotka vseh izdanih delnic. Kapital KD Group je razdeljen na 2.460.662 delnic, od tega jih ima glasovalno pravico 2.404.542, kar predstavlja 97,32 odstotka vseh izdanih delnic, je družba objavila na spletni strani Ljubljanske borze.

Družba Salus je prek spletne strani Ljubljanske borze objavila obvestilo o poslih oseb, ki opravljajo poslovodne naloge, in z njimi tesno povezanih oseb. Iz njega izhaja, da družba JH Investicije oz. njena vodilna Žiga Hieng in Gregor Jenko, ki sta nadzornika družbe Salus, kupila 151 delnice Salusa v vrednosti 99.660 evrov.