c S
Medicop odprl nove poslovno-proizvodne prostore 02.10.2019 17:00 Murska Sobota, 02. oktobra (STA) - Podjetje Medicop, izdelovalec medicinske opreme in opremljevalec reševalnih vozil, je v soboški industrijski coni odprlo nove poslovno-proizvodne prostore. Raztezajo se na 6300 kvadratnih metrih površin, skupaj z novo opremo pa so vredni 7,5 milijona evrov. Projekt je gospodarsko ministrstvo podprlo z 900.000 evrov regionalne državne pomoči.

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je na slovesnosti ob odprtju dejal, da je cilj zakona o spodbujanju skladnega regionalnega razvoja v tem, da bi vse dele države enakomerno razvijali, naložba pa je tudi dober signal drugim vlagateljem. Stopnja brezposelnosti v Pomurju je še vedno nad slovenskim povprečjem, zato je minister vesel, da bodo zaposlili nove delavce, pohvalil pa je tudi inovativno in razvojno naravnanost podjetja.

Generalni direktor Medicopa Peter Podlunšek je povedal, da so obljubo ob pridobitvi državne pomoči, da bodo zaposlili 23 delavcev, že skoraj uresničili, saj so jih v zadnjem letu zaposlili že 19, tako da je skupno število zaposlenih 98.

Podjetje sta pred 40 leti ustanovila Podlunškova starša, v zadnjih letih pa so doživeli velik razvoj s širitvijo na tuje trge. Imajo dve diviziji, prvo za izdelavo medicinskih aparatov, drugo za opremljanje specialnih vozil, predvsem reševalnih. Medicop je navzoč na več kot 60 trgih sveta, ima čez 100 distributerjev, vsi njihovi aparati so plod domačega znanja oziroma razvojnikov podjetja.

Po ocenah kupcev in konkurentov spada Medicop na svojem področju med pet top podjetij na svetu, je povedal Podlunšek, po raziskavah, ki so jih izvedli sami, pa jim je 83 odstotkov strank prisodilo najvišjo oceno.

Podlunšek poudarja, da je pri njih v ospredju vedno kakovost in je na primer vsako reševalno vozilo projekt zase, zato cilj ni količina, ampak izdelki za najzahtevnejše kupce. Zato tudi v prihodnje stavijo na kakovost, varnost ter lastno blagovno znamk. Smo edini na svetu z isto blagovno znamko reševalnih vozil in opreme v njih, je še povedal Podlunšek.

Objekt, s katerim bodo zmogljivosti povečali za 60 odstotkov, je funkcionalen in zgrajen trajnostno, stal je 6,6 milijona evrov, oprema zanj pa čez 900.000 evrov.