c S
Tudi Lufthansa in Swiss po stečaju Adrie z novimi povezavami z Ljubljano 02.10.2019 13:18 Ljubljana, 02. oktobra (STA) - Letalska družba Lufthansa in njena hčerinska družba Swiss, obe iz Star Alliance, bosta po stečaju Adrie Airways z zimskim voznim redom ponudili povezave ljubljanskega letališča do Frankfurta, Münchna in Züricha. Nove povezave je Lufthansa že uvrstila na vozni red. Od danes so v prodaji tudi karte za novo linijo Brussels Airlines v Bruselj.

Lufthansa bo potnikom od 27. oktobra ponudila dva dnevna leta med Ljubljano in Frankfurtom, v München bodo leteli od 1. novembra. Swiss pa bo od prav s 27. oktobrom Ljubljano povezal z Zürichom.

Že v torek je Brussels Airlines napovedal, da bo s 4. novembrom znova povezal Ljubljano in Bruselj, na tej relaciji bo letel šestkrat tedensko. Belgijski prevoznik bo letenje opravljal s 141-sedežnim letalom Airbus A319, so danes pojasnili v družbi Fraport Slovenija, ki upravlja Letališče Jožeta Pučnika.

"Veseli smo, da se je na potrebe trga po prenehanju letenja Adrie Airways tako hitro odzval belgijski Brussels Airlines. Prepričan sem, da bo prevoznik s privlačno mrežo letov pritegnil številne poslovne in turistične potnike. Upamo, da se bo to odrazilo na zasedenosti letal že v začetnem obdobju letenja in bo prevoznik v prihodnje linijo okrepil z dodatnimi leti," je ob tem danes ocenil poslovni direktor Fraport Slovenija Zmago Skobir.

Okrožno sodišče v Kranju je danes na predlog vodstva družbe začelo stečaj Adrie Airways, Skobir pa je že na torkovi novinarski konferenci ocenil, da bodo ključne linije nadomeščene kmalu, primerljiva mreža letov pa naj bi bila vzpostavljena v letu in pol.

Povezave pa krepijo tudi že prisotni prevozniki. Air France je število letov povečal s šest na 13 tedensko, obenem pa se številu potnikov prilagaja z večjim letalom. Družba LOT Polish Airlines je število letov povečala s sedem na osem tedensko, zadnje čase pa pogosto letijo tudi z večjim letalom Boeing B737.