c S
Gradnja soseske Kvartet v Šiški naj bi stekla v prvi polovici 2020 02.10.2019 11:04 Ljubljana, 02. oktobra (STA) - Gradnja soseske Kvartet, ki jo v ljubljanski Šiški načrtuje podjetje Šiška rezidence v lasti slovaške družbe za razvoj nepremičninskih projektov Corwin, bo po načrtih stekla predvidoma v prvi polovici leta 2020. Naselje bodo tvorile štiri 16-nadstropne stolpnice, v katerih je načrtovanih 221 stanovanj.

Stanovanja bodo eno-, dve-, tri- in štirisobna. Večina jih bo imela lože, v zgornjih petih etažah pa bo večji del stanovanj imel tudi terase. Večina stanovanj bo imela dvostransko orientacijo. 33 bo univerzalnih za starejše ter gibalno ovirane, kar pomeni, da v primeru spremenjenih življenjskih okoliščin prilagoditveni posegi v stanovanjih ne bodo potrebni, so danes sporočili iz Corwina.

V pritličju posameznih stolpnic so predvidene prostorne kolesarnice, v dveh podzemnih etažah pa bodo parkirna mesta, s čimer bo stoječi promet povsem umaknjen iz okolice zgradb. "Na ta način bo prednost dobila razgibana in bogato ozelenjena zunanja ureditev, med poslopji so načrtovane tudi igralne površine za otroke in prostori za druženje stanovalcev," so poudarili.

Slovenska podružnica Corwina je sicer poleti vložila dokumentacijo za pridobitev gradbenega dovoljenja, ki bo izdano predvidoma v prvi polovici prihodnjega leta. Takoj po pridobitvi gradbenega dovoljenja bodo stekle prodajne aktivnosti.

V Corwinu so se sicer, kot so pojasnili, spustili v časovno zahtevno spremembo prvotnih zazidalnih načrtov, saj so bili ti po njihovi oceni že zastareli in neustrezni. Z novo sosesko želijo zadostiti tako potrebam sodobnega urbanega življenja, z značilnim trajnostnim pristopom pa tudi viziji Ljubljane kot zelene prestolnice, so navedli.

"Močno zaupamo v ljubljanski nepremičninski trg in verjamemo, da imamo kaj ponuditi. Desetletje nabiranja izkušenj in več kot 2000 stanovanj nas je izmojstrilo v optimalnem načrtovanju in popolni kombinaciji stanovanj, kar se ne odraža le v dobri prodaji, temveč predvsem v funkcionalnih soseskah in prijetnem bivalnem okolju za naše kupce," je ob tem povedal direktor slovenskega Corwina Roman Karabelli.

Soseska Kvartet, ki jo projektira arhitekturni biro Ofis arhitekti, bo stala na nekoč industrijskem območju, na zemljišču med Rakuševo ulico in Cesto ljubljanske brigade, v bližini Celovških dvorov in nastajajočega trgovskega središča Aleja.