c S
Za mesto direktorja Bolnišnice Topolšica za zdaj dve popolni prijavi 02.10.2019 10:33 Topolšica, 02. oktobra (STA) - Na razpis za mesto direktorja Bolnišnice Topolšica so v roku prispele tri prijave, od tega dve popolni. Pošiljatelj tretje prijave pa ima do petka do 13. ure čas, da dopolni prijavo. O kandidatih bo na seji 10. oktobra odločal svet zavoda. Za mesto strokovnega direktorja se na objavljen razpis ni prijavil nihče, so za STA pojasnili v bolnišnici.

Tako bo tudi o nadaljnjih postopkih glede strokovnega direktorja prihodnji teden na seji odločal svet zavoda.

Potem ko je Bolnišnica Topolšica po dlje časa trajajočih postopkih dobila nov statut, ki po novem poleg direktorja bolnišnice predvideva tudi strokovnega direktorja, je svet bolnišnice 13. septembra letos objavil razpisa za obe mesti, in sicer za štiriletni mandat.

Bolnišnico Topolšica od sredine leta 2016 kot v. d. direktorja vodi Jurij Šorli, ki je ob objavi razpisa za mesto direktorja za STA napovedal, da se bo prijavil.

Bolnišnica Topolšica, za katero je prejšnja vlada v letu 2017 načrtovala združitev s celjsko bolnišnico, a načrte nato opustila, je sicer v postopku sanacije, podobno kot več drugih bolnišnic po Sloveniji. Vlada oz. ministrstvo za zdravje je junija letos sklenilo pokriti obveznosti Bolnišnice Topolšica v višini 2,7 milijona evrov s ciljem dolgoročno zagotovili stabilno poslovanje in nemoteno izvajanje dejavnosti.

Bolnišnica Topolšica, ki tako po zagotovilih Šorlija trenutno posluje uravnoteženo, ima 240 zaposlenih, letno hospitalizira okoli 4000 ljudi in opravi dobrih 21.000 ambulantnih pregledov.