c S
Do decembra zbirajo ponudbe za nakup upravljavca izolske marine 02.10.2019 09:22 Koper, 02. oktobra (STA) - Italijanska stečajna upraviteljica podjetja Universe Service, ki prek odvisnih družb Porting in Marinvest upravlja z Marino Izola, išče kupca za stoodstotni lastniški delež tega podjetja. Izhodiščno prodajno ceno za Universe Service je postavila pri 5,96 milijona evrov, ponudbe pa bo zbirala do 4. decembra.

Morebitna izbira najugodnejšega ponudnika bo potekala dan kasneje v italijanskem Pordenonu, odkup Universe Service pa pomeni avtomatično tudi odkup poslovnih deležev družb Porting in Marinvest, je v obvestilu o prodaji, danes objavljenem v časnikih Finance in Primorske novice, še zapisala stečajna upraviteljica Maura Chiarot.

Stečajni postopek nad družbo Universe Service, ki je sicer vpisana v sodni register Okrožnega sodišča v Kopru in ima sedež v Izoli, poteka pri sodišču v Pordenonu v deželi Furlanija-Julijska krajina.

Marino Izola, ki nudi skupno okoli 700 privezov, večinoma pa jih zasedajo pavšalisti, se sicer prodaja že dlje časa.

Kot so pred časom poročale Primorske novice, se za nakup med drugimi zanimata družina Polič iz Lucije in prvi mož koprskega Grafista Ante Guberac. Sicer bo kupec podoben znesek kot je izhodiščna prodajna cena, moral odšteti še za poplačilo posojila banki Intesa Sanpaolo še iz časa gradnje marine in drugih obveznosti.