c S
Prevzem Hetinega premoženja v Sloveniji v odločanju pri varuhu konkurence 02.10.2019 07:12 Ljubljana, 01. oktobra (STA) - Tri ciprske družbe so agenciji za varstvo konkurence priglasile prevzem Hetinega premoženja v Sloveniji, je razvidno iz objave na spletni strani slovenskega varuha konkurence. Po poročanju Financ, ki se sklicujejo na neuradne informacije, gre za družbe, ki so povezane s srbskim poslovnežem Miodragom Kostićem.

Družbe Ermaged, Mormont in Wirfil, registrirane na Cipru, so koncentracijo z družbami Heta Asset Resolution, TCK in TCV, ki poslujejo v Sloveniji in imajo portfelj terjatev v višini 551 milijonov evrov, agenciji za varstvo konkurence priglasile 23. septembra.

Prevzemnik mora sicer za posel pridobiti soglasje varuhov konkurence v državah nekdanje Jugoslavije, v katerih deluje Heta. Poleg Slovenije so to še Hrvaška, Srbija in Črna gora.

Za ciprskimi družbami nad bi po navedbah Financ stal Kostić oz. njegova družba MK Grupa, ki je, kot je že pred časom pisal portal Siol, oddal najboljšo ponudbo za Hetino premoženje v Sloveniji, vredno od 230 do 250 milijonov evrov.

S tem bi Kostić se bolj okrepil svojo prisotnost v slovenskem gospodarstvu in finančnem sistemu. Letos je prek AIK banke dokončno prevzel Gorenjsko banko, med drugim pa je tudi lastnik Grand Hotela Palace v Portorožu in večinski lastnik Aerodroma Portorož.