c S
Zaradi odpovedi Adrijinih letov GoOpti z upadom potnikov 02.10.2019 07:22 Ljubljana, 01. oktobra (STA) - Družba GoOpti, ki se ukvarja s cestnim prevozom, zaradi odpovedi letov Adrie Airways beleži velik upad potnikov, ki so jih na Adrijina letala vozili ne le iz Ljubljane, ampak tudi Zagreba, Trsta, Benetk in Celovca. Po drugi strani pa imajo zaradi tega okoli 50-odstotno povečanje povpraševanja za prevoze na okoliška letališča, so pojasnili za STA.

Zaradi propada Adrie imajo več povpraševanja predvsem po prevozih do in iz Benetk, Trsta in Zagreba, pa tudi Pulja, Gradca in Celovca. "K sreči to področje obvladamo in se trenutno najbolj ukvarjamo z dodajanjem dovolj velikega števila zanesljivih in licenciranih izvajalcev prevozov s kombiji in osebnimi vozili v GoOpti platformo," so navedli.

Trenutno ne razmišljajo o avtobusnih linijah, saj menijo, da lahko le z osebnimi in kombiniranimi vozili ponudijo podobno izkušnjo kot z lastnim vozilom. "Torej odhod od doma ob želenih urah, ki so idealne za vaš let. Pri potovanju na letališče je namreč najbolj pomembna zanesljivost, da je prihod pravočasen in ni pretiranega prestopanja z morebitno prtljago, kar je z avtobusom nemogoče doseči za večino," so navedli.

Vodstvo Adrie Airways je v ponedeljek na kranjsko okrožno sodišče vložilo predlog za stečaj letalskega prevoznika, ki se že nekaj časa sooča s hudimi finančnimi in operativnimi težavami. Sodišče bo o stečaju odločilo v treh dneh. Družba je odpovedala tudi vse še predvidene polete.