c S
Telekom Slovenije zavrača očitke o pritiskih Žurge na Požareport 02.10.2019 07:26 Ljubljana, 01. oktobra (STA) - V Telekomu Slovenije odločno zavračajo navedbe, da naj bi članica uprave družbe Vida Žurga enemu od medijev posredno zagrozila s prenehanjem oglaševanja. "Takšne navedbe ne držijo niti niso del kulture, ki jo v Telekomu Slovenije imamo, vplivajo pa na ugled naše družbe in njenih predstavnikov v javnosti," so danes navedli v pisnem odzivu.

V zadnjem obdobju so namreč nekateri mediji povzeli navedbe Požareporta, da mu Žurga grozi, da bo Telekom prenehal oglaševati na portalu in v oddaji Faktor, če bosta še naprej poročala o njej.

Na to so se odzvali v Združenju novinarjev in publicistov, kjer so obsodili pritiske na Požareport in oddajo Faktor. Če bi navedbe Požareporta držale, bi šlo "za očitno zlorabo položaja članice uprave Telekoma za osebne interese", so ocenili. Ob tem so kot posebej problematično izpostavili, da je Žurgova "tako ali drugače povezana" z državnim sekretarjem v kabinetu predsednika vlade Damirjem Črnčecem, pri čemer "se ni mogoče znebiti vtisa, da gre za njegovo maščevanje portalu, ker je ta razkril njegove povezave z družbo Westinghouse".