c S
Začenja se investicijska in razvojna konferenca Slovenia Business Bridge 02.10.2019 07:46 Ljubljana, 02. oktobra (STA) - Poslovneži, vlagatelji, predstavniki države in diplomatski zbor se bodo danes in v četrtek zbrali na peti investicijski in razvojni konferenci Slovenia Business Bridge, ki jo v Ljubljani pripravlja AmCham Slovenija. Med drugim bodo razpravljali o povezovanju lokalnih in globalnih podjetij ter o strategijah, smernicah in pristopih vlagateljev.

Dogajanje prvega dne konference, ki jo Ameriška gospodarska zbornica v Sloveniji (AmCham Slovenija) pripravlja v sodelovanju z agencijo Spirit Slovenija, se bo začelo s poslovnim zajtrkom, na katerem bodo razpravljali o izzivih vodenja družinskega podjetja. Med sogovorniki bo tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek.

Tema pogovora v nadaljevanju, ki ga bo s pozdravnim nagovorom začel minister za finance Andrej Bertoncelj, bodo strategije vlagateljev. Ožji krog povabljenih gostov se bo nato udeležil kosila s predsednikom vlade Marjanom Šarcem, na katerem bo premier zbrane tudi nagovoril.

Drugi dan dogajanja bo med drugim v znamenju povezovanja med lokalnimi in globalnimi podjetji, beseda pa bo tekla tudi o sodelovanju korporacij in startupov ter o receptih za uspešen prodor na globalni trg.

Med sodelujočimi bodo med drugim predsednik uprave A1 Slovenija in Vip mobile Dejan Turk, predsednik uprave Nove KBM John Denhof ter predsednik korporacije American World Services Steven K. Lanier.

Ob robu konference bo AmCham Slovenija na današnjem posebnem večernem dogodku praznovala tudi svojo 20-letnico.