c S
Minister Medved se bo danes srečal z načelnikom in sindikatom ljubljanske upravne enote 02.10.2019 07:46 Ljubljana, 02. oktobra (STA) - Minister za javno upravo Rudi Medved se bo danes sestal z načelnikom upravne enote Ljubljana Bojanom Babičem in predstavniki sindikata. Srečanje sledi napovedi zaposlenih na Tobačni, da bodo v ponedeljek začeli stavko zaradi neupoštevanja delovnega časa. Z zaposlenimi se je v torek že srečal Babič, v pogovoru pa so nakazali nekatere možne rešitve.

Po pojasnilih sindikata zaposleni dela namreč ne končajo do konca uradnih ur. Predsednik Sindikata delcev upravne enote Ljubljana Dragan Stanković je pojasnil, da zaposleni delo končajo uro, uro in pol pa tudi do tri ure po koncu uradnih ur.

Napovedana stavka naj bi sicer trajala do izpolnitve stavkovne zahteve. Stavka se bo začela eno uro pred zaključkom uradnih ur in se končala ob koncu delovnega dne.

Kot je opozoril Stanković, upravna enota oz. ministrstvo za javno upravo v slabem letu dni od lanske novembrske stavke ni storilo praktično ničesar, da do tega ne bi prihajalo več. "Situacija se je v primerjavi z lanskim letom samo še poslabšala," je ocenil.

"Zaposleni na okencih Upravne enote Ljubljana od odgovornih zahtevamo, da zagotovijo takšno organizacijo dela, da bomo delo končali ob koncu uradnih ur upravnega organa oz. najkasneje do konca premakljivega delovnega časa okenskih zaposlenih, torej pol ure po koncu uradnih ur," je še pojasnil Stanković.

Zaposleni na ljubljanski upravni enoti so zaradi obremenjenosti stavkali že novembra lani, zaradi stavke pa je takrat odstopil načelnik ljubljanske upravne enote Lovro Lončar. Upravno enoto je začasno vodil Bojan Bunc, v ponedeljek pa je mesto načelnika prevzel Babič.

Medved je sicer že v torek izrazil prepričanje, da bodo z zaposlenimi na upravni enoti Tobačna našli rešitev in da ne bo prišlo do stavke. Z reorganizacijo dela, zaposlitvijo novih delavcev so že skušali rešiti razmere. Vodstvu upravne enote pa so konec lanskega leta in letos dali nalogo, da izplačujejo nadurno delo, je pojasnil.

Izpostavil pa je, da bodo zelo težko zagotovili, da zaposlenim ne bi bilo treba delati preko delovnega časa, saj obremenitve prihajajo v valovih, tako da je nemogoče vse storitve zagotoviti v delovnem času.