c S
GZS v sodelovanje s svetom savdskih zbornic 30.09.2019 15:54 Ljubljana, 30. septembra (STA) - Več kot 40 slovenskih in savdskih gospodarstvenikov se je v Ljubljani danes udeležilo foruma ob obisku delegacije savdskih podjetij v Ljubljani. Ob forumu, ki ga je pripravila Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), je bil podpisan tudi memorandum o sodelovanju med GZS in svetom savdskih zbornic, so sporočili iz GZS.

Savdska Arabija je med izvoznimi partnerji Slovenije na 33. mestu, na strani uvoza pa na 36. mestu. Generalna direktorica GZS Sonja Šmuc je na današnjem forumu izpostavila predvsem stalno rast blagovne menjave med državama.

Opozorila je na nevarnost trgovinskih vojn, ki lahko predstavljajo pomembno oviro nadaljnji rast menjave na globalni ravni. Podpis memoranduma med GZS in svetom savdskih zbornic (Council of Saudi Chambers) pa je označila kot priložnost za krepitev bilateralnega sodelovanja.

Svet savdskih zbornic je zdaj del mreže več kot 160 partnerskih zbornic GZS.

Današnje srečanje je po oceni podpredsednika sveta savdskih zbornic Munirja bin Sada odlična priložnost za krepitev in nadgradnjo gospodarskega sodelovanja. Največ priložnosti vidi v turizmu, agroživilski industriji in komercialnih poslih. Slovenske partnerje je povabil, da izkoristijo možnosti, ki jih nudi savdsko gospodarstvo.

Na dogodku so potekali tudi številni dvostranski pogovori med slovenskimi in savdskimi gospodarstveniki.