c S
Pilgram odslej na čelu Adriatic Slovenice 30.09.2019 15:48 Ljubljana, 30. septembra (STA) - Predsednik uprave Adriatic Slovenice, ki je pod okriljem zavarovalnice Generali, je z današnjim dnem Gregor Pilgram. Na tem mestu je nasledil Gabrijela Škofa, ki je odšel na čelo SDH. Član uprave Adriatic Slovenice ostaja Matija Šenk, so danes sporočili iz Adriatic Slovenice.

Nadzorni svet zavarovalnice je Pilgrama, ki je bil doslej izvršni finančni direktor Generali CEE Holdinga, za prvega moža Adriatic Slovenice imenoval 23. avgusta. Danes pa je Pilgram prejel dovoljenje za opravljanje funkcije od agencije za zavarovalni nadzor, so pojasnili.

Pilgram je za glavni cilj označil "uspešen prehod pod eno samo, še močnejšo blagovno znamko Generali in operativno strukturo". To naj bi se uresničilo v začetku prihodnjega leta.

"Generali vrsto let utrjuje položaj na slovenskem zavarovalnem trgu. Z dodatno okrepljenim položajem in distribucijskimi zmogljivostmi bo strankam še naprej nudil najboljše rešitve za finančno varnost," je dejal regionalni direktor in glavni izvršni direktor Generali CEE Holdinga Luciano Cirina.

Ta od septembra vodi nadzorni svet Adriatic Slovenice, njegov namestnik je Miroslav Singer. V nadzornem svetu zavarovalnice so še Miroslav Bašta ter Borut Šuštaršič in Matjaž Pavlin kot predstavnika zaposlenih.