c S
Fursu nagrada za naj izboljšavo v javni upravi 30.09.2019 07:56 Ljubljana, 27. septembra (STA) - Na dnevih slovenske uprave, ki so v četrtek in danes potekali na Fakulteti za upravo Univerze v Ljubljani, so že četrto leto zapored razglasili zmagovalca natečaja za naj izboljšavo v javni upravi Premik naprej 2019. Zmaga je pripadla Finančni upravi RS (Furs) za projekt Mobilna aplikacija eDavki, so sporočili s fakultete.

Za zmago so se letos potegovali trije finalisti. Vseh prejetih prijav je bilo osem.

Natečaj je namenjen prepoznavanju in promociji dobrih in inovativnih praks, spodbujanju ustvarjanja ter razvoju inovativnih premikov za učinkovitejšo in uspešnejšo javno upravo kot gibalo družbenega razvoja. Kot je poudaril dekan fakultete za upravo Janez Stare, pri izboru vedno upoštevajo aktualnost, inovativnost, učinke in širšo družbeno korist projekta.

Mobilno aplikacijo eDavki so uvedli 3. januarja letos. Namenjena je boljšemu informiranju in lažjemu poslovanju fizičnih oseb s Fursom. Že v prvih mesecih si jo je na telefone preneslo skoraj 50.000 zavezancev. Ponuja več kot 30 funkcionalnosti poslovanja s Fursom.

Poleg obrazcev, kontaktov in splošnih informacij ponuja tudi personaliziran koledarček, preko katerega zavezanci prejemajo obvestila o svojih konkretnih obveznostih in pravicah, npr. obvestilo o izteku roka plačila določenega davka.

Če delodajalec ne obračuna in/ali plača prispevkov za socialno varnost, je delavec o tem preko aplikacije samoiniciativno in sproti obveščen. Obvestilo o izteku roka plačil obveznosti in neplačanih prispevkih za socialno varnost zavezanci prejmejo tudi, če je aplikacija eDavki zaprta. Posledično so lahko brez skrbi glede svojih obveznosti do Fursa in morebitnih neplačanih prispevkov s strani delodajalca, so zapisali v sporočilu za javnost.