c S
Na kratko iz gospodarstva 26.09.2019 07:05 Ljubljana, 25. septembra (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Mariborsko podjetje Lumar, ki se ukvarja s proizvodnjo nizkoenergijskih montažnih objektov, je v Dragomlju v bližini Ljubljane predstavilo vzorčno hišo Lumar Primus-R 150 iEDITION, so sporočili iz družbe. Dogodka sta se, poleg poslovnih partnerjev, zaposlenih in medijev, udeležila tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek generalna sekretarka v združenju Active House iz Bruslja Lone Feifer. Podjetje je na dogodku prejelo certifikat Active House, ki po njihovih navedbah potrjuje, da koncept Lumar Zero Emission Living predstavlja trajnostni koncept gradnje, saj ima jasne in prepoznavne oblikovalske poteze treh načel Active House, ki so energija, okolje in udobje. "S predstavljeno vzročno hišo v Dragomlju smo naredili še en večji korak v razvoju trajnostnih stavb in k uresničitvi naše filozofije ustvarjati stavbe z minimalnim vplivom na okolje, nizkimi stroški obratovanja in vzdrževanja ter najvišjo stopnjo bivalnega ugodja. Te rešitve predstavljamo kot standarde za vse naše bodoče hiše," je na dogodku povedal direktor Lumarja Marko Lukić.

Ljubljanska borza je za delnice Krke, Petrola, Save Re in za delnice Zavarovalnice Triglav spremenila najnižje velikosti ponudbe vrednostnih papirjev za vzdrževanje likvidnosti. Za Krkine je to 200 lotov oz. delnic, Petrolove 50 lotov, Save Re 350 lotov in Zavarovalnice Triglav 400 lotov, sprememba pa bo začela veljati s 1. oktobrom, so sporočili z borze.