c S
V Portorožu se bodo na kongresu zbrali menedžerji 26.09.2019 07:29 Portorož, 26. septembra (STA) - Združenje Manager danes v Portorožu pripravlja Managerski kongres, na katerem pričakujejo več kot 400 slovenskih menedžerjev. Letos bodo poudarek med drugim namenili izzivom menedžmenta prihodnosti in možnostih za razvojni preboj Slovenije. Podelili bodo tudi priznanje manager leta, ki ga bo letos prejel predsednik uprave Petrola Tomaž Berločnik.

Med govorci na dogodku so v Združenju Manager izpostavili izvršnega direktorja in partnerja v Boston Consulting Group Jima Hemerlinga ter predavateljico o voditeljstvu in raziskovalko na Univerzi v Cambridgeu Tatjano Dragović Andersen. Od predstavnikov države na kongresu med drugim pričakujejo ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška.

Za menedžerja leta bodo razglasili Berločnika, ki mu je po navedbah združenja v osmih letih uspelo Petrol korenito preobraziti. "Tako Petrol ni več le naftni trgovec, ampak družba prihodnosti, ki postavlja nove trende in poslovne modele na področju energetike in trgovine ter razvija pametne rešitve na področju energetike in mobilnosti," so zapisali v utemeljitvi.

Lansko leto je bilo za Petrol najboljše poslovno leto doslej. Skupina je imela 5,4 milijarde evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je 20 odstotkov več kot leto prej in 92 odstotkov več kot leta 2010.

Priznanje vključi.vse, ki ga sekcija menedžerk pri združenju podeljuje podjetjem s posebnim odnosom do raznolikosti in uravnoteženosti, pa bo prejela družba AMZS, kjer je med 400 zaposlenimi skoraj polovica žensk, v ožjem vodstvu pa več kot polovica.