c S
Adria Airways zanika informacije o prekinitvi vseh najemnih pogodb za letala 25.09.2019 13:24 Ljubljana, 25. septembra (STA) - Letalska družba Adria Airways je zanikala neuradne informacije, da naj bi vse družbe, od katerih je najemala letala, sprožile postopke za prekinitev pogodb za najem. "Adria Airways upravlja z vsemi svojimi letali. Ne držijo navedbe, da bi bile najemne pogodbe prekinjene," so sporočili iz družbe.

Adria Airways je namreč pred časom vsa svoja letala prodala liziniškim hišam in jih sedaj najema. Po poročanju Financ naj bi vse lizinške hiše Adrii Airways sedaj odpovedale pogodbe za najem letal, vendar v družbi to zanikajo.

Prejšnji teden je zaradi odpovedi pogodbe najprej ostala brez dveh letal bombardier CRJ 900 lizinške družbe Trident Aviation Leasing Service, ki spada v skupino Falko.

Nato je s končanjem sodelovanja grozila tudi ameriška družba Aero Century. Tej je, kot so navedli na svoji spletni strani, Adria v petek že vrnila eno od letal. "Po mesecih sodelovanja s z Adrio Airways, ki je skušala izboljšati svoj finančni položaj, smo obvestili Adrio, da s takojšnjim delovanjem prekinjamo pogodbo za najem dveh letal CRJ 900, ker družba ni plačala svojih dolgov," so v ponedeljek zapisali v družbi Century.

Vodstvo Adrie Airways je sicer danes na javni agenciji za nadzor civilnega letalstva, kjer poteka ustna obravnava v postopku ohranitve operativne licence družbe. Agencija presoja finančno sposobnost družbe glede na revidirano poročilo za leto 2018, po sestanku pa bi bila morda lahko že znana usoda družbe, ki je začasno prizemljila letala zaradi finančnih težav.