c S
Hotelirji bodo zaradi težav Adrie Airways skupaj iskali rešitve za goste 25.09.2019 07:11 Ljubljana, 24. septembra (STA) - Težave Adrie Airways vplivajo tudi na hotelirje, ki bodo v sredo na sestanku s Turizmom Ljubljana in prevoznikoma GoOpti in Nomago, ki povezujeta Ljubljano z letališči, iskali možne rešitve. "Samo v Hotelu Slon in City hotelu imamo dnevno odpovedanih približno pet odstotkov rezervacij," je za STA pojasnil direktor teh hotelov Gregor Jamnik.

Jamnik je dejal, da imajo dnevno do približno desetodstoten izpad prihodkov zaradi težav in odpovedi letov Adrie Airways. Gre namreč za goste, ki so želeli ostati v Ljubljani več dni.

"Vendar pa skušamo ne delati panike med gosti in jim predlagamo, da izberejo druge letalske prevoznike na ljubljanskem letališču, saj ne želimo postati provinca in jih voziti na konkurenčna letališča, če to ni potrebno," je dejal. Gostom pojasnijo, da si morajo sami kupiti nove karte, saj v teh razmerah ni pričakovati, da jim bo Adria Airways organizirala nadomestne lete.

Za zahodno Evropo jim svetujejo povezavo z Air France, ki leti na pariško letališče, eno izmed pomembnih evropskih vozlišč. Hotelirji bodo skušali Air France, ki z brniškega letališča vzleti dvakrat dnevno, doseči dogovor, da bi te lete opravljal z večjimi letali. Druga možnost za zahodno Evropo je Varšava s prevoznikom Lot Polish Airlines, vendar potniki tam lahko pričakujejo daljše čakanje na povezovalne lete.

Goste, ki so namenjeni v vzhodno Evropo, preusmerjajo na Air Serbio. "Ta leti dvakrat na dan iz Ljubljane, dvakrat dnevno leti tudi Turkish Airlines, čeprav je treba leteti v Istanbul," je pojasnil Jamnik.

Če ni druge možnosti, jim do Trsta in Zagreba organizirajo prevoze z družbami, ki so specializirane za povezovanje mest z letališči. Vendar pa so se letalske karte na bližnjih letališčih ob težavah Adrie Airways precej podražile, je dodal.

Adria Airways je zaradi finančnih težav za danes in sredo začasno prekinila izvajanje večine letalskih operacij; ohranila je le povezavo z najpomembnejšim vozliščem nemške Lufthanse v Frankfurtu. Kakšna bo usoda letalskega prevoznika bo morda znano že v sredo, ko bodo z vodstvom družbe govorili predstavniki agencije za nadzor civilnega letalstva.