c S
Javni uslužbenci na Adrijine destinacije tudi z drugimi prevozniki 24.09.2019 10:52 Ljubljana, 24. septembra (STA) - Uslužbenci državne uprave lahko v primeru prizemljitve letal Adrie Airways v Bruselj, za kamor imata ministrstvo za javno upravo in Adria podpisano krovno pogodbo, ali na druge destinacije letijo z drugimi letalskimi družbami. V ta namen ima ministrstvo sklenjene okvirne sporazume za storitve posredovanja vozovnic z drugimi ponudniki.

"Predmet krovne pogodbe, ki je podpisana med ministrstvom za javno upravo in Adrio Airways, je le za izvajanje storitev letalskega prevoza na neposredni povezavi do Bruslja," so sporočili z ministrstva in pojasnili, da "to pomeni, da lahko uporabniki na vse druge destinacije ali v primeru izbire posredne povezave tudi v Bruselj potujejo z izbiro kateregakoli prevoznika".

Ministrstvo ima v ta namen sklenjen okvirni sporazum za storitve posredovanja letalskih kart s petimi ponudniki. "Naročniki v državni upravi lahko tako naročajo letalske karte za različne destinacije, in sicer posredno ali neposredno do namembnega letališča tudi iz Sloveniji bližnjih letališč," so dodali.

Kot navaja Dnevnik, ima ministrstvo sporazume sklenjene z družbami Promo potovanja, Airpass, Nomago, O-Turs in Agencija Oskar, sporazumi pa so veljavni do januarja 2021.

Adria za ministrstvo naročila za izvajanje rednih letalskih povezav med Ljubljano in Brusljem izvaja od leta 2005. Pogodbo za letos in prihodnje leto so sklenili konec lanskega leta. Zadnja pogodba je za lete skupno 72 naročnikov, kot so ministrstva in drugi državni organi, vredna 4,475 milijona evrov. Z njo je za obe leti predviden nakup skupno 9794 vozovnic.