c S
Na kratko iz gospodarstva 24.09.2019 07:10 Ljubljana, 23. septembra (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Deloitte je na 22. Festivalu slovenskega filma, ki se je zaključil v nedeljo, predstavil izsledke študije državnih podpor ter ekonomskih in fiskalnih učinkov avdiovizualne industrije v Sloveniji. Njena ključna ugotovitev je, da je slovenska avdiovizualna industrija v dobri kondiciji in predstavlja pomembno panogo slovenskega gospodarstva, so sporočili iz Deloitta.

Časopisna hiša Dnevnik je razglasila nominirance za regijsko priznanje gazela za najhitreje rastoča podjetja v prvih treh regijah. V osrednjeslovenski regiji so nominirana podjetja Labena iz Ljubljane, ki deluje na področju visokotehnološke opreme za farmacevtsko in prehrambno industrijo, MI Elektronika z Brezovice, ki je specializirano za proizvodnjo sestavov za elektroniko, in družba Schwarzmann iz Polhovega Gradca, ki med drugim izdeluje industrijske šotore in proizvodne hale. V primorsko-notranjski regiji so nominirani cerkniški Alpod, katerega glavna dejavnost sta prodaja in polaganje talnih oblog, Pet Pak iz Ilirske Bistrice, katerega glavna dejavnost je proizvodnjo PET plastenk s širokim vratom, in vipavsko podjetje za izdelavo vzmetnic in žičnih izdelkov VRC. V podravsko-pomurski regiji pa sta nominiranca slovenjgraško podjetje Labelprofi, ki deluje na področju grafike in produkcijskega tiska, ter lendavski Virs, ki je dobavitelj opreme za varjenje in rezanje. Do sredine oktobra bodo znani še nominiranci v preostalih treh regijah, savinjsko-zasavski, gorenjski in dolenjsko-posavski. V nadaljevanju bo izbranih šest regijskih finalistov, izmed njih pa bo Dnevnik 22. oktobra razglasil prejemnike priznanj zlata, srebrna in bronasta gazela Slovenije 2019. Lani je zlata gazela postalo podjetje Mebor iz Železnikov.

Krka je na Ljubljanski borzi med 16. in 20. septembrom odkupila 14.215 lastnih delnic v skupni vrednosti 872.009 evrov. S tem se je skupno število lastnih delnic povečalo na 1.091.354, kar predstavlja 3,328 odstotka vseh izdanih delnic, je družba danes objavila prek spletne strani Ljubljanske borze.

KD Group, katerega delnice v Ljubljanski borzi kotirajo v standardni kotaciji, je zmanjšal osnovni kapital za 204.978 delnic, tako da jih sedaj ostaja še 2.470.662. Šlo je za umik lastnih delnic, navaja objava na spletnih straneh borze.