c S
Zaposleni v Adrii Airways izpostavljajo težko delo v negotovih razmerah 23.09.2019 14:46 Ljubljana, 23. septembra (STA) - Svet delavcev in zaposleni v Adria Airways so se na javnost obrnili z odprtim pismom, v katerem opozarjajo, da Adria Airways niso le direktorji, lastniki in investitorji, temveč tudi 558 zaposlenih. "Delovati v trenutni situaciji in javnosti, za katero se zdi, da komaj čaka, da del nas umre, je težko," so navedli.

"Nismo le piloti in stevardese, smo tudi operativni center, zemeljske službe, komerciala, klicni centri, podporne službe. 558. Vsak od nas je ključen člen v tej verigi odgovornosti in zaupanja in nihče ni sam sebi namen," so zapisali zaposleni v letalskem prevozniku.

Poudarili so, da so njihova življenja in življenja njihovih družin prepletena z Adrio Airways. "Je prijatelj, ki te bodri, da ne odnehaš. Je starš, za katerega želiš, da je ponosen nate. Je siten otrok, ki te cuka za rokav ob najbolj neprimernem času," so navedli.

Dodali so, da so se znašli sredi bitke, v katero niso šli sami. Ob tem so izpostavili pripadnost letalski družbi, ki so jo izkazali tudi danes dopoldne, ko je posadka na letalu med Ljubljano in Brusljem klicni znak poleta poimenovala ADR4EVER.

Adria Airways, ki je od leta 2016 v lasti nemškega sklada K4 Invest, je pred časom vsa svoja letala prodala liziniškim hišam in jih sedaj najema, težava pa se je pojavila, ker so zaradi dolgov tem hišam ostali brez dela flote.

Zaradi finančnih težav se se vrstijo ugibanja, ali bo moral letalski prevoznik v stečaj. Danes so iz družbe sporočili, da zaenkrat ne prihaja do večjih zamud, vodstvo pa si močno prizadeva stabilizirati poslovanje. Pri tem računajo na pomoč morebitnega strateškega partnerja, ki ga še ne razkrivajo.