c S
Ljubljanski svetniki danes o izvrševanju proračuna in bežigrajskem stadionu 23.09.2019 07:45 Ljubljana, 23. septembra (STA) - Ljubljanski svetniki se bodo na prvi jesenski seji posvetili poročilu o polletnem izvrševanju proračuna. Ta je težak skoraj 400 milijonov evrov, občina pa je na prihodkovni in odhodkovni strani beležila približno 35-odstotno realizacijo. Po koncu redne bodo svetniki na izredni seji podaljševali tudi družbeno pogodbo v Bežigrajskem športnem parku.

Mestna občina Ljubljana (Mol) je po prvi polovici leta zabeležila 1,2 milijona evrov primanjkljaja. Od za letos načrtovanih 405,8 milijona evrov prihodkov jih je občina v prvi polovici leta realizirala 140,5 milijona evrov. Na odhodkovni strani pa jih je občina od predvidenih 399,5 milijona evrov realizirala 141,7 milijona evrov.

Ljubljanska občina sicer ob koncu letošnjega leta načrtuje dobrih šest milijonov evrov presežka.

Po koncu redne seje mestne svetnike čaka še druga letošnja izredna seja, na kateri bodo odločali o vnovičnem podaljšanju družbene pogodbe podjetju Bežigrajski športni park, katerega lastniki so Mol, družba Joca Pečečnika Elektronček in Olimpijski komite Slovenije.

Glavni pogoj za začetek izgradnje projekta Bežigrajskega športnega parka je sicer pridobitev gradbenega dovoljenja za objekte in komunalno infrastrukturo. Projekt, ki stagnira že več let, bo poskušal z mrtve točke premakniti nekdanji minister za okolje in prostor Jure Leben, ki je po poročanju Dnevnika nedavno prevzel njegovo vodenje.