c S
Za manjši Mipovi nepremičnini ni bilo zanimanja 20.09.2019 11:21 Nova Gorica/Ljubljana, 20. septembra (STA) - Stečajni upravitelj Marko Zaman je naprodaj ponudil zadnje nepremičnine novogoriškega Mipa, a za četrtkovo dražbo ni bilo zanimanja. Kot je Zaman povedal za STA, ni nihče vplačal varščine. Zdaj načrtuje izvedbo nove dražbe, saj naj bi se stečajni postopek zaključil do konca letošnjega leta.

Naprodaj sta bili dve parceli v Kromberku v skupni velikosti 1866 kvadratnih metrov, prodajali pa so ju kot celoto po izklicni ceni 104.200 evrov. Nekdanji Mipov obrat v Kromberku je sicer aprila lani kupila Družba Pivka perutninarstvo, ki ima zdaj tam specializiran mesno-predelovalni obrat.

Po stečaju nekdanjega novogoriškega mesnopredelovalnega velikana poleg teh omenjenih pracel ostaja za prodajo le še 39.680 delnic družbe KB 1909, blagovni znamki Mip in Kraljica mortadela Gorica ter recepture za mortadelo. Medtem ko je za prodajo delnic stečajni upravitelj dobil eno ponudbo in bo sodišču predlagal njihovo prodajo po ponujeni ceni, pa za blagovni znamki in recepture ni povpraševanja.

Sodišče pa je izdalo sklep o prenosu Mipovega premoženja, ki ga ni mogoče unovčiti, ločitvenemu upniku - Družbi za upravljanje s terjatvami bank (DUTB), poročajo Primorske novice. Sodišče je odločilo, da so izpolnjeni vsi pogoji za vknjižbo lastninske pravice v korist ločitvenega upnika, ki je prevzel neunovčljivo premoženje. Upnik je dolžniku že poravnal tudi vse denarne obveznosti v zvezi s prevzemom v znesku 661.134 evrov za plačilo stroškov, davka na dodano vrednost in davka na promet nepremičnin.