c S
Svet zavoda celjske bolnišnice za strokovnega direktorja ponovno imenoval Vindišarja 20.09.2019 10:07 Celje, 20. septembra (STA) - Svet zavoda celjske bolnišnice je na četrtkovi seji za strokovnega direktorja ponovno imenoval specialista travmatologije in splošne kirurgije Franca Vindišarja, ki bo svoj tretji štiriletni mandat nastopil oktobra.

Kot so danes sporočili iz celjske bolnišnice, je bil Vindišar, ki je prvi mandat kot strokovni direktor nastopil leta 2011, edini kandidat, ki se je prijavil na razpis za strokovnega direktorja.

Na razpis so se lahko prijavili kandidati, ki so imeli univerzitetno izobrazbo medicinske smeri, opravljeno specializacijo s področja dejavnosti zavoda, najmanj pet let delovnih izkušenj ter ustrezne organizacijske in vodstvene sposobnosti. K prijavi so morali predložiti tudi program dela in razvoja medicinske stroke v zavodu.

Direktorica celjske bolnišnice pa je nekdanja poslanka SMC Margareta Guček Zakošek.

Zaradi postopkov pri imenovanju Guček Zakoškove so bili sproženi tudi pravni spori, med drugim je njen predhodnik Marjan Ferjanc ocenil, da je šlo pri njegovi razrešitvi za politično odločitev, na prvi stopnji pa je celjsko delovno sodišče presodilo, da je bila njegova razrešitev nezakonita.