c S
Adria danes odpovedala več poletov, številni z zamudami 20.09.2019 08:53 Ljubljana, 20. septembra (STA) - Letalski prevoznik Adria Airways, ki se sooča s številnimi težavami, je danes odpovedal že več poletov. Doslej so odpovedali že pet jutranjih in dopoldanskih letov, med drugim v Zürich in München. Več poletov so tudi že prestavili na kasnejše ure. Neuradno so upniki Adrii zaradi neplačanih dolgov zasegli prva letala.

Kot je razvidno iz Adriine spletne strani, sta bila odpovedana jutranja leta Skopje-Ljubljana in Ljubljana-Zürich, prav tako so že odpovedali dopoldanske lete München-Ljubljana, Zürich-Ljubljana in Dunaj-Ljubljana. Popoldanski vozni red zaenkrat ostaja nespremenjen, so pa več letom že zamaknili ure odhodov.

Do številnih zamud je prišlo že v četrtek. Med drugim so potniki Adrie zaman čakali lete v Pariz, Koebenhavn in Amsterdam. Odpovedani so bili tudi leti v Bruselj, Tirano in Prago.

Na pojasnila letalske družbe, kaj se dogaja in kako bodo poskrbeli za potnike, STA še čaka. Prvi mož Adrie Holger Kowarsch je sicer sinoči za STA zanikal poročanje medijev, da naj bi lizinške hiše zaradi neporavnanih obveznosti odpovedale lizinške pogodbe za dve letali Bombardier CRJ900. Dejal je, da pogajanja z lizinškimi hišami še vedno potekajo.

Po poročanju spletnega portala Siol sicer ni izključeno, da bo Adria v naslednjih dneh ostala še brez nekaterih drugih letal. Po neuradnih informacijah portala naj bi lastniki letal Airbus, ki jih najema Adria, preverjali, ali v Ljubljani ustrezno skrbijo zanje. V skrajnem primeru bi lahko odpovedali lizinške pogodbe.