c S
Prevzemniki za delnico Celjskega sejma ponujajo sedem evrov 20.09.2019 08:52 Celje, 20. septembra (STA) - Podjetja okoli celjske družbe Max-Rent so danes objavila ponudbo za prevzem Celjskega sejma, v kateri za delnico družbe ponujajo sedem evrov. Prevzemniki so že zdaj lastniki 85,64-odstotnega deleža Celjskega sejma, lastniški delež pa želijo še povečati. Prevzemna ponudba velja do vključno 23. oktobra.

Max-Rent v postopku prevzema družbe iz Celja, ki se ukvarja z organizacijo sejmov ter športnih in kulturno-zabavnih prireditev, deluje usklajeno s članoma upravnega odbora Celjskega sejma Francem Pangerlom in Nino Ermenc Pangerl ter podjetji Celuks, Utilis in B30.

Omenjena podjetja so že lani objavila ponudbo za prevzem celjskega sejma. V ponudbi, ki je veljala od 11. decembra 2018 do 8. januarja letos, so vsi skupaj povečali lastniški delež v družbi za 12,4 odstotka na 60,71 odstotka.

Avgusta letos so prevzemniki kupili še 24,93-odstotni delež Celjskega sejma, ki je bil v lasti Mestne občine Celje, za delnico pa prav tako ponudili sedem evrov. S tem so lastniški delež v družbi povečali na več kot 85 odstotkov (525.851 delnic).

Zdaj so objavili novo prevzemno ponudbo, ki je objavljena v časniku Delo. Kot izhaja iz nje, se prevzemna ponudba nanaša na preostali 14,36-odstotni delež (88.168 delnic), ki ga še ne obvladujejo. Za delnice ciljne družbe ponujajo plačilo celotne kupnine v denarju, praga uspešnosti pa ne navajajo.

Za delnico Celjskega sejma ponujajo, kot omenjeno, sedem evrov, kar je toliko, kot so prevzemniki ponudili že v lanski prevzemni ponudbi.

Celjski sejem ima po podatkih iz letnega poročila za lansko leto 13 redno zaposlenih. Lani je ustvaril nekaj manj kot tri milijone evrov prihodkov, kar je 25 odstotkov manj kot leto prej, vendar pa ti podatki niso neposredno primerljivi, saj več sejmov na sejmišču v Celju organizirajo le vsako drugo leto.

Za leto 2019 v družbi, katere najpomembnejši sejem je sejem Mos, ki so ga pred dnevi izvedli že 52. leto zapored, načrtujejo vnovično rast prihodkov na 4,1 milijona evrov. Rast načrtujejo tudi pri dobičku, in sicer naj bi se čisti dobiček z lanskih 31.490 evrov letos povečal na 92.500 evrov.