c S
Novi glavni direktor Sij Metala Ravne Borut Urnaut 18.09.2019 13:49 Ravne na Koroškem, 18. septembra (STA) - Vodenje največje koroške jeklarske družbe, Sij Metal Ravne, je danes prevzel dosedanji dolgoletni izvršni direktor razvoja in kontrole v tej družbi Borut Urnaut. Zamenjal je dolgoletnega glavnega direktorja Metala Andreja Gradišnika, ki bo svojo poslovno pot nadaljeval zunaj skupine Slovenska industrija jekla (Sij), so sporočili iz Sija.

Uprava skupine Sij in dosedanji glavni direktor družbe Sij Metala Ravne Andrej Gradišnik sta se v torek sporazumno dogovorila, da Gradišnik ne bo več vodil druge največje jeklarske družbe v skupini Sij. "Po dolgih letih uspešnega sodelovanja ocenjujejo, da je to prava odločitev in čas za spremembe," so zapisali v Siju, kjer so se ob tem Gradišniku zahvalili za dosedanje sodelovanje in doprinos k razvoju družbe.

Urnaut, ki je bil za glavnega direktorja Metala imenovan z današnjim dnem, po navedbah Sija dobro pozna poslovanje družbe Metal, do imenovanja novega izvršnega direktorja pa bo še naprej vodil tudi področje razvoja in kontrole.