c S
Na kratko iz gospodarstva 18.09.2019 07:23 Ljubljana, 17. septembra (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Cinkarna Celje je prejela izpodbojno tožbo na šesto točko sklepa zadnje skupščine, s katerim so delničarji upravi dali mandat za nakup do 10 odstotkov lastnih delnic po ceni med 170 in 270 evrov na delnico. Tožbo je vložila družba Koordina iz Renč, je Cinkarna Celje sporočila prek spletnih strani Ljubljanske borze.

Steklarna Hrastnik je v sodelovanju z Muzejem za arhitekturo in oblikovanje v okviru Bienala oblikovanja BIO 26 pripravili natečaj #GlassRepurpose, so sporočili iz družbe. "V Steklarni Hrastnik smo zavezani k vrhunski kakovosti izdelkov iz naše steklarne, a ne na račun okolja. Trajnostna usmerjenost ter družbena odgovornost do okolja in ljudi sta vpleti v vse naše poslovne procese in odločitve," je ocenil generalni direktor Steklarne Hrastnik Peter Čas.

Družba Tiko Pro, ki se ukvarja s poslovnim svetovanjem, je bila v sklopu svetovnih poslovnih tekmovanj European Business Awards 2019 proglašena za nacionalnega zmagovalca. S seznama poslovno odličnih 2753 podjetij so bili izbrani za nacionalnega zmagovalca v kategoriji "poslovne storitve" s strani skupine neodvisnih, so sporočili iz družbe. Nagrade European Business Awards se letos podeljujejo že dvanajstič, njihov glavni namen pa je podpreti razvoj močnejše in uspešnejše poslovne skupnosti po vsej Evropi.

Banka NLB je predstavila spletno aplikacijo za odkup terjatev. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, aplikacija digitalizira proces odkupa terjatev, kar za stranko pomeni hitrejši, enostavnejši in ugodnejši postopek. Prodaja nezapadlih terjatev banki je, kot so spomnili v NLB, eden od načinov, kako se lahko podjetja izognejo dolgemu čakanju na plačila kupcev in posledično likvidnostnim težavam.