c S
Mariborski Mikro+Polo še naprej raste 17.09.2019 09:43 Maribor, 17. septembra (STA) - Mariborsko podjetje Mikro+Polo, ki se ukvarja s prodajo laboratorijske, medicinske in procesne opreme, je leto 2018 končalo s 15,2 milijona evrov prihodkov, kar je dober milijon več kot leto prej. Z rastjo nadaljujejo tudi letos, saj so ob polletju presegli devet milijonov evrov. Znani so tudi po skrbi za razvoj zdaj že več kot sto zaposlenih.

Družinsko podjetje pod vodstvom Marka Podgornika je leta 2018, kot izhaja iz letnega poročila na spletni strani Ajpesa, ustvarilo skoraj 300.000 evrov čistega dobička, malenkost manj kot leto prej, medtem ko je dodana vrednost na zaposlenega znašala 34.626 evrov. Z doseženim rezultatom se je podjetje uvrstilo med sto največjih družb po čistih prihodkih v podravski regiji.

S svojim prodajnim programom je družba prisotna v zdravstvu, farmaciji, šolstvu in industriji ter povezuje več kot 5000 kupcev in 300 dobaviteljev. Med zaposlenimi je večina višje izobraženih, predvsem s področij kot so kemija, biologija, biokemija, strojništvo, ekonomija, elektrotehnika ali računalništvo.

V podjetju, ki je za letos načrtovalo 16 milijonov evrov prihodkov od prodaje, so znani tudi po za slovenske razmere še vedno posebnimi odnosi z zaposlenimi, saj ti lahko občasno delajo tudi od doma, imajo možnost neomejenega dopusta, v službo lahko pridejo celo s hišnimi ljubljenčki. Zjutraj jim postrežejo z zajtrkom, počitek med delavnikom pa preživijo v prijetnem okolju družabnih prostorov ali si privoščijo sprehod.

Tudi zato so bili nedavno na enem največjih svetovnih poslovnih tekmovanj z European Bussines Award v konkurenci 2753 podjetij razglašeni za državnega zmagovalca v kategoriji razvoj delovnega mesta in ljudi. Te je izbrala skupina neodvisnih sodnikov, ki jo sestavljajo poslovni direktorji, voditelji, politiki in znanstveniki, podjetje pa bo Slovenijo zastopalo v sklepnem delu tekmovanja v začetku decembra v poljski prestolnici Varšavi.

"Neprecenljivo je videti zadovoljne in nasmejane obraze sodelavcev, ki so pripadni podjetju in prispevajo najpomembnejši del v našo zgodbo o uspehu," pravi direktor Marko Podgornik, ki se pri uvajanju novih praks za boljše počutje na delovnem mestu zgleduje po praksah iz drugih evropskih držav, zato je vesel, da so prakse, ki jih uvajajo pri njih, tudi mednarodno prepoznane.

Nacionalni zmagovalci, ki se bodo potegovali za evropske poslovne nagrade v različnih kategorijah, so iz Slovenije sicer še podjetja Bia Separations, GEN-I, GenePlanet, Gostol TST, Invoice Exchange, Preskok in Tiko Pro.