c S
Za funkcijo direktorja jeseniške bolnišnice štirje kandidati 16.09.2019 14:39 Jesenice, 16. septembra (STA) - Na razpis za novega direktorja Splošne bolnišnice Jesenice so do izteka roka minuli teden prispele štiri vloge. Kot so za STA pojasnili v jeseniški bolnišnici, bo svet zavoda o imenovanju novega direktorja za štiriletno mandatno obdobje odločal na seji 25. septembra.

Svet zavoda je razpis za novega direktorja objavil 30. avgusta, potem ko je s te funkcije odstopil Janez Poklukar, ki je prejšnji mesec prevzel vodenje Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana. Od avgusta bolnišnico kot v. d. direktorice vodi dotedanja strokovna direktorica bolnišnice Anja Jovanovič Kunstelj.

Kandidati za direktorsko mesto v jeseniški bolnišnici morajo imeti visokošolsko univerzitetno izobrazbo ali magistrsko izobrazbo druge bolonjske stopnje ter najmanj najmanj pet let delovnih izkušenj z ustreznimi organizacijskimi in upravljavskimi znanji. Obvezna priloga k prijavi je bila tudi program dela in razvoja bolnišnice s finančnim načrtom za mandatno obdobje štirih let.

Poklukar je jeseniško bolnišnico vodil zadnjih pet let in jo potegnil iz rdečih številk. Pred kratkim je bil zaključen tudi sanacijski program, ki je bil uveden konec leta 2017. Bolnišnica je v prvi polovici letošnjega leta izkazovala pozitiven poslovni rezultat v višini 19.500 evrov. Ob polletju nima tekočih zapadlih obveznosti do dobaviteljev, prejete obveznosti pa poravnava v skladu z dogovorjenimi plačilnimi roki, zagotavljajo v bolnišnici.

Kot je pred odhodom na novo delovno mesto v ljubljanski klinični center povedal Poklukar, bolnišnico zapušča v dobrem finančnem stanju. Čakajo pa jo organizacijski izzivi ob prihajajoči približno 10 milijonov evrov vredni energetski in požarni sanaciji ter pri zagotavljanju zadostnih kapacitet in kadrov.

Poklukar si želi, da bi svet zavoda, ki ga vodi Dušan Krajnik, imel srečno roko pri izbiri njegova naslednika in da bi našel direktorja, ki bi še naprej znal povezovati zaposlene v en tim. "Tako bodo lahko še naprej uresničevali vizijo, ki bo, verjamem, na koncu tudi rezultirala v novi bolnišnici," je dejal Poklukar.

Že dlje časa namreč opozarja, da Gorenjska zaradi pomanjkanja prostora in vse večjih potreb rabi novo regijsko bolnišnico. Prostorska stiska pa ni edini izziv jeseniške bolnišnice. Podobno kot druge se namreč sooča tudi s pomanjkanjem nekaterih kadrov, kot so kirurgi, anesteziologi, oftalmologi in urologi, pa tudi medicinske sestre.