c S
Na kratko iz gospodarstva 14.09.2019 07:56 Ljubljana, 13. septembra (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

NLB je objavila povabilo za oddajo nezavezujoče ponudbe za nakup družbe Tara Hotel Budva. Gre za delujoč hotel s pripadajočim zemljiščem v Bečićih. Ponudbe bo NLB zbirala do vključno 11. oktobra. Postopek prodaje se bo predvidoma nadaljeval z zbiranjem zavezujočih ponudb, je NLB še zapisala v javnem povabilu, danes objavljenem v Delu.

Podjetnik Sandi Češko je prodal svoj polovični delež v holdinški družbi Studio Moderna, ki ima sedež na Nizozemskem. Potem ko mu ni uspela prodaja južnokorejski spletni verigi, so njegov delež kupili lastniki preostale polovice holdinga, skladi Insight Venture Partners, Templeton, General Atlantic in JH Partners. Kupnina ni znana, danes piše časnik Finance.

KD Group in Facig, ki sta bila v sporu zaradi sklepov aprilske skupščine, ki se nanašajo na soglasje k pripojitvi družb KD Kapital in KD Kvart h KD Group, višino odpravnine in spremembo statuta KD Group, sta v četrtek sklenila sodno poravnavo. Z njo sta dokončno uredili medsebojna razmerja, Facig pa umika tožbo, je KD Group danes sporočil prek spletne strani Ljubljanske borze.