c S
Znani letošnji prejemniki nagrad websi za digitalne presežke 14.09.2019 07:56 Ljubljana, 13. septembra (STA) - V Lutkovnem gledališču je danes potekal Websi dan, ki se je zaključil s podelitvijo nagrad za digitalne presežke. Agencija 101 je postala naj digitalna agencija letošnjega leta, generalni spletni prvak pa je postal projekt Cockta legende Atlantic Grupe/Droge Kolinska in agencije Yootree.

Atlantic Grupa/Droga Kolinska in agencija Yootree sta prejeli tudi nagrado za naj digitalno kampanjo za projekt Tvoja Cockta, tvoja stvar, medtem ko je šla nagrada za naj digitalca oziroma naj digitalko v roke Maši Butara, direktorici vsebin in digitalnih strategij v agenciji Luna TBWA.

Za 28 nagrad, kolikor so jih podelili danes, se je potegovalo 124 prijavljenih projektov, ki jih je ocenjevala 103-članska strokovna in poslovna žirija pod vodstvom Matjaža Butare, direktorja marketinga v Big Bangu.

Med drugim so podelili še nagrado ljudstva, ki jo je prejel projekt "Flaška. Vaš osebni izvir vode", podjetja Flaška ter Demarja in Taurie.

Najboljše uredništvo je postalo spletno mesto Postojnska jama Postojnske jame in Innovatifa. Spletno mesto Postojnske jame je prejelo tudi nagrado za najboljše oblikovanje, za najboljšo uporabniško izkušnjo pa je bil izbran projekt Argeta je svet zase Droge Kolinske, Živilska industrija in CNJ.

Podelili so tudi nagrade po posameznih kategorijah, med drugim v avtomobilizmu, kjer je prvo mesto zasedel projekt Koliko elektrike je v tebi? Porscheja Slovenija in Agencije 101. Ta je slavil tudi v kategoriji inovativni ustvarjalci prihodnosti.

Žirija je med drugim izbirala tudi med družbeno odgovornimi projekti, kjer je slavil projekt Lahko noč, nestrpnost! A1 Slovenija in Grey Ljubljana, ter med projekti javnih in nevladnih organizacij, kjer je bil za najboljšega izbran projekt Veterinarska fakulteta veterinarske fakultete in ENKI.

Z Websi dnevom, festivalom slovenskega digitalnega komuniciranja, se je tako zaključil celoletni projekt Websi spletni prvaki. V enem dnevu so udeleženci prisluhnili strokovnjakom s področja digitalnega komuniciranja, ki so prikazali vpogled v trende, aktualne teme in poslušalce popeljali skozi domače in tuje digitalne zgodbe.

Na Websi dnevu je izšel tudi istoimenski dosje, v katerem je predstavljenih vseh 124 projektov, zmagovalci, strokovna in poslovna žirija, imenik agencij in strokovni članki.

Poslanstvo projekta Websi je ovrednotiti in širši javnosti predstaviti ter nagraditi projekte in njihove ustvarjalce, ki predstavljajo presežek na področju slovenskega digitalnega komuniciranja.

Organizator projekta Websi spletni prvaki je Zavod za digitalno odličnost Websi, pobudnika projekta pa sta svetovalno-analitična družba E-laborat in podjetje Medijski partner.